AutorsKalidasa

Kalidasa (Ujjain, Madhya Pradesh, segle V dC), considerat unànimement el Shakespeare de l’Índia, fou el més gran poeta i dramaturg en llengua sànscrita. Les seves peces de teatre Xakúntala, Vikramorvasí («Urvasí conquerida») i Malavikagnimitra («Malavika i Agnimitra»), o poemes com el Raghuvamsa («La dinastia de Raghu») i el Kumarasambhava («El naixement de Kumara»), figuren entre les obres més admirades de l’edat d’or de les lletres índies. Tanmateix, entre la brillant producció de Kalidasa es destaca especialment El núvol missatger, un dels poemes més encisadors que ha donat mai la literatura oriental, i que ara oferim per primera vegada en català.Títols:

Kazantzakis, Nikos

Nikos Kazantzakis (1883-1957) és indiscutiblement l’escriptor més conegut de les lletres gregues modernes. A més de conrear el teatre o la literatura de caire filosòfic ―amb escrits tan penetrants com, per exemple, l’Ascesi (Adesiara, 2008)―, algunes de les seves novel·les es compten entre les grans obres de la narrativa universal del segle XX. És el cas d’El Crist de nou crucificat, Alexis Zorbàs, La llibertat o la mort o L’última temptació de Crist, que, publicada el 1954, ara oferim per primera vegada en traducció catalana.Títols:

Keller, Gottfried

Gottfried Keller (Zuric, 1819-1890) ha estat considerat un dels millors escriptors suïssos de tots els temps, i, de fet, li devem algunes de les obres més notables que es van publicar en llengua alemanya al segle XIX. A més d’alguns reculls poètics i dels relats que conformen els volums Sieben Legenden («Set llegendes») o Die Leute von Seldwyla («La gent de Seldwyla»), cal destacar entre la seva producció les novel·les Kleider machen Leute («Els vestits fan la gent»), Martin Salander i, principalment, la monumental Enric el Verd, de caire autobiogràfic, que ara presentem per primera vegada en traducció catalana.Títols:

Khayyam, Omar

Omar Khayyam (c. 1040-1132), originari de Nishapur ―regió del Khorasan, a l’actual Iran―, fou un dels pensadors més prestigiosos de la cultura oriental. Filòsof, matemàtic i astrònom insigne, Khayyam és el poeta persa més celebrat a Occident gràcies a les seves Quartetes, que solen ser conegudes arreu, indirectament, a partir de la versió anglesa d’Edward Fitzgerald i de la francesa de Jean-Baptiste Nicolas, totes dues del segle XIX. Ara oferim, en edició bilingüe, la traducció catalana ―feta directament del persa― d’aquest tresor imperible de la poesia mundial.Títols:

Kipling, Rudyard

Joseph Rudyard Kipling (Bombai, 1865 ‒ Londres, 1936) és un dels autors més celebrats de les lletres angleses. El seu poder d’observació, una imaginació del tot original, la força de les seves idees i un talent extraordinari li van fer guanyar, com deixà escrit el jurat, el premi Nobel de Literatura l’any 1907. Poeta excepcional, narrador inesgotable, algun dels seus relats, especialment els que va adreçar als joves, han estat, són i seran impossibles d’oblidar per diverses generacions de lectors. És el cas d’obres tan conegudes com The Jungle Book, The Phantom ’Rickshaw and Other Tales, Captains Courageous o la magnífica novel·la Kim, que ara presentem en traducció catalana.Títols:
Kim

1